Rzeszów International Acro CUP 2024 (29. května – 2. června)

            Poslední květnový víkend proběhl letošní poslední závod světového poháru v akrobatické gymnastice pro seniorské závodníky v polském Řešově. Přidruženým závodem, byl i mezinárodní Acro Cup, pro ostatní závodní kategorie, kterého se zúčastnily akrobatky z TJ Bohemians Praha. V juniorské kategorii 12–18 let závodila trojice ve složení – Anna Zachystalová, Lucie Petroušková, Kateřina Nováková. V kategorii Age group 11-16 let nás reprezentovala dvojice Nikola Sedláková a Šárka Nováková. 

          Pro všechny akrobatky to byl doposud největší závod, jakého se účastnily. Konkurence byla obrovská a účast jednadvaceti zemí, nejen z Evropy slibovala opravdu hezkou podívanou.

           Trojice k závodu nastoupila po delší zdravotní pauze, i tak se jim ale podařilo zacvičit relativně čisté závodní sestavy a obsadila v početném startovním poli celkové 26 místo s celkovým ziskem 46,860 bodů (statická sestava – 23,050 bodů, dynamická sestava 23,810 bodů).

         Dvojice dívek Nikola s Šárkou postoupila s celkovým ziskem 47,900 bodů (statická sestava – 23,300 bodů, dynamická sestava 24,600 bodů) do nedělního finále, kde obsadila závěrečné 9. místo za finálovou statickou sestavu.