ACRO CAMP Bulgaria - Kranevo 

    V první půlce srpna se akrobati z oddílu TJ Bohemians Praha zúčastnili evropského ACRO CAMPU, který pořádala Bulharská gymnastická federace pro AKROBATICKOU GYMNASTIKU v přímořském sportovním areálu v Kranevu. Probíhalo zde i školení nových trenérů a nespočet workshopů pro trenéry a samotné závodníky. Celkem se účastnilo přes 180 sportovců a trenérů z dvanácti Evropských států (EST,ISR,BUL,GER,CZE,SVK,FIN,UK, BEL, POR, DEN, ROM). 

    Jak trenéři, tak závodníci načerpali plno nových zkušeností, zdokonalili se v technice a posunuli se tak blíže k těžším prvkům. To vše za pomoci expertů, vždy přiděleným k jednotlivým skupinkám. Náš tým měl na starost expert z Israele – Amir Mozes. Dále nás proškolily v rámci choreografie a baletu Ana Matyskyna (GER) a Galyna  Kovalchuk (UK).  

    Za TJ Bohemians se zúčastnila trojice dívek z kategorie AGE Group 12 – 18 (Anna Zachystalová, Kateřina Nováková, Lucie Petroušková), dvojice AGE 11 – 16 (Nikola Sedláková, Šárka Nováková) a za kategorii 13 – 19 juniorská trojka – Ema Nešporová, Jana Kinštová a Tereza Bernraiterová .     Děvčata se zdokonalila ve stávajících prvcích a také si vyzkoušela nové prvky. Juniorská trojice, která má měsíc před mistrovstvim světa se zdokonalila v technice stávajících prvků a vyzkoušela si i trojná salta za pomoci našeho experta.

    Proběhlo 6 tréninkových dní a workshopů. Trénovalo se 2x děnně v  klimatizované hale na dvou velkých kobercích a čtyřech lančích. Samotný trénink byl rozdělen do několika bloků,  skládajících se z rozcvičky,  průprav, oprav stávajících dovedností, zkoušení nových, převážně dynamických, prvků a hodiny baletu či choreografie a půlhodinového workshopu.

    Workshopy pro závodníky a trenéry byly půlhodinové bloky. Každý den proběhl jeden na  specifické téma za vedení jednoho z expertů. Např. Jak správně začínat na stálkách (správná stojka, přednos, špicar), správné držení rukou a sladění dvojek, případně trojek v dynamických prvcích. 

   V rámci školení nových trenérů se proškolila a nabyla nových zkušeností Tereza Češpivová, a to například již od základů, např. jak má vypadat taková efektivní rozcvička a mnoho a mnoho dalšího, což bude nyní předávat dalším začínajícím trenérům.