Dnes přinášíme rozhovor s bývalou olympioničkou (2008,2012) Kristýnou Pálešovou, která vytvořila kolekci dresů na OH 2024 v Paříži pro českou gymnastku Soňu Artamonovou. Speciální kolekci na OH uvidíte již brzy!

 

•Jak vzpomínáš na svou poslední Olympiádu?

“Samozřejmě se mi lépe vzpomíná na tu první, kde jsem se dostala do finále, ale i na Londýn vzpomínám s vděčností. Už jen to, že jsem se dokázala kvalifikovat po zranění a celkově pro mě velmi náročném životním období, které tomu předcházelo, bylo pro mě velké zadostiučinění. Tak i přes nepovedený závod jsem si dokázala užít atmosféru Olympiády jako takové.”

 

•Byla jsi rozhodnutá po ukončení kariéry (z důvodu zranění) v gymnastickém prostředí zůstat?

“Ano, vždy jsem ale věděla, že ne jako fulltime trenérka. Díky gymnastice jsem procestovala skoro celý svět, jsem v životě tam, kde jsem a získala plno zkušeností, ze kterých těžím i teď. Gymnastiku miluju a vždy jí budu vděčná za to, co mi dala.”

 

•Vždy jsi v sobě měla kus umělecké duše nebo to přišlo až v dospělosti?

“Už od malička. Ve svých 15 letech jsem dokonce v dokumentu pro ČT řekla, že mě baví zdobit trička, a že bych chtěla jít na vysokou na módní návrhářku. To se sice později trochu měnilo, ale stejně jsem nakonec u toho skončila a plním si svůj sen, který mě poprvé napadl na OH v Pekingu, kde jsem si dozdobila svůj finálový dres.”

 

•Čím jsi se inspirovala u navrhování Olympijské kolekce pro Soňu Artamonovou?

“Určitě místem, kde se tato Olympiáda odehrává . Paříž sama o sobě je speciální místo, město módy a Eiffelovu věž zná snad každý. A pak jsem se snažila především o to, aby to bylo něco hodně vyjímečného, speciálního a sedělo to přímo Soně.”

 

•Co by jsi chtěla Soně před OH takto veřejně vzkázat?

“Soně bych chtěla popřát hlavně to, aby vydržela závěrečnou přípravu ve zdraví a doladila všechny své sestavy. Ať se jí závod povede co nejlépe a hlavně tak, jak si to ona přeje, protože pak je celý zážitek z Olympiády o to lepší.”

 

Děkujeme moc Kristýně za rozhovor a těšíme se až Soňu uvidíme v nové kolekci dresů na OH 2024!