V závodě mužů ve čtvrtek 18.8.2022 nastoupil Radomír Sliž na koně našíř, tedy na nářadí, na které se specializuje. A předvedl velmi dobrou sestavu oceněnou rozhodčími známkou 12,9 bodů. Bohužel drobná chyba v jednom obtížnějším prvku (Sohn) jej stála téměř bod a znamenala, že finálová účast byla ztracena. Přesto jeho sestava měla obtížnost pro finále dostačující a je tedy pro budoucí závody nadějná. Radek se umístil na 49. místě.

Bohužel díky dlouhodobému zranění nenastoupil na ME v Mnichově Ondřej Kalný, který má po operaci kolene. Již se vrací do původní formy, která by mu pravděpodobně pro finále stačila jak na prostných, tak na přeskoku.

Junioři nastoupili ke svému závodu v pátek 19.8.2022 v plné sestavě, jako družstvo ve složení Daniel Bago, Jack Gagamov, Miroslav Durák, Daniel Kaplan a Martin Pospíšil. Až na jeden pád Daniela Baga hned na první disciplíně prostných, na které Dan svými výkony na EYOFu v Banské Bystrici ukázal potenciál pro finálovou osmičku, působilo naše družstvo bez dalších hrubých chyb velmi sebejistým a dobrým dojmem. Dá se tak říci že dosáhlo téměř maxima svých současných možností.

Družstvo se umístilo na solidním 17. místě z 25 týmů a Daniel Bago 31. místě ve víceboji. Závod družstev byl velmi vyrovnaný a bodový zisk našeho týmu nebyl od nejlepších týmů tak daleko jako v minulosti, což bylo pozitivní. Nejvíce našemu juniorskému týmu chyběla obtížnost na přeskoku.

Junioři předvedli velmi dobrý výkon a tři z nich v příštím roce přecházejí mezi muže, kde věříme posílí naši sestavu a budeme tak schopni postavit kompletní tým i v mužské kategorii. Zároveň je dobře, že máme kvalitní mladé závodníky pro doplnění týmu juniorů.

Děkuji trenérům a všem závodníkům za kvalitní výkony a reprezentaci. 

Martin Vlk
předseda České gymnastické federace